ABDURRAHMAN BAHADIR

FARKLI FİKİRLERİN HAYATIMIZA KATTIĞI ZENGİNLİKLER

Abdurrahman BAHADIR

Her sabah yeni bir güne merhaba demek, nefes almak ne kadar güzeldir. Yeryüzünde ne kadar insan varsa, bir o kadar da farklılık vardır. Farklı fikirler bana göre zenginliktir. Hayatı ve insanları
ciddiye almak, düşüncelerine değer vermek, ancak insana yakışan bir davranış biçimi olsa gerek..
Allah (cc) insanı, yarattıklarının en üstünü,  düşünen, akıllı birer varlık olarak yaratmıştır. Kainattaki bütün güzellikleri onun hizmetine sunmuştur.
Hepimiz farklı düşünürken, ortak noktamızın insan olduğunu; kendine yapılmasını istemediği herhangi bir şeyi, başkasına yapmamanın gerektiğini savunmuşumdur. Konu insan olunca, söyleyecek pek çok şeyimiz var elbette. Herhangi bir kitabı veya bir yazıyı okuduğumda objektif olmayı, konunun özüne bağlı kalmayı ve öyle değerlendirme yapmayı tercih ederim.
Kitap okumayı alışkanlık haline getirmeden önce konuyu dağıtıp farklı bir boyuta getirme yanlışını çok sık yapardım. Amacından uzaklaştırılan yazıyı yazan kişiye haksızlık olarak kabul ederim. Ziyaretçi defterine birçok örneğini görmek mümkündür. Umarım, okuduklarını objektif bakış açısıyla değerlendirebilen, bir toplum haline geliriz. Araştırmacı, okuyan bir kimliğe bürünürüz. Daha önce ziyaretçi defterine yazdığım yazılarımda kırıcı veya kendi penceremden bakarak yanlış yorumlarım olmuştur. Zararın neresinden dönersek kardır. Yazı yazma konusunda Nazım abinin üzerinde büyük emeği vardır. Bunun yanı sıra beni teşvik eden Dursun abinin ve Murtaza abinin babacan tavırlarıyla bana nasihat etmesi gelişimime büyük katkı sağlamıştır. Öyle umuyorum ki, bunu hayata geçirmek hiç de zor değil. Her insan ayrı bir kitaptır, hepimizin sözleri, düşünceleri çok değerlidir. Herkesi yazı yazmaya davet ediyorum. Ben bilirim mantığını bertaraf ederek, sitemize ve derneğimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Site yönetimine verdiği üstün hizmetlerden dolayı kutluyorum.

Bakmakla görmek arasındaki farkı anlayan herkes objektif olabilir, eğer olamıyorsa işine gelmiyordur.
Bazen siz ne anlatırsanız anlatın karşınızdaki insan, anlamak istediğini anlar. Böyle durumlarda kişinin gerçek karakteri ortaya çıkar. Ancak olumsuzluklar bizi yıldırmamalı, mücadeleci ruha sahip olmalıyız. Burada önemli olan kendi iç sesimizdir, yani vicdanımızdır. Okumanın bizi ne kadar zenginleştirdiğini, hayata ve insanlara farklı pencerelerden bakabilmeyi öğrendiğim üstatlarıma teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.
Hayat her şeye rağmen güzeldir.