ABDURRAHMAN BAHADIR

SADECE KONUŞUYORUZ!!!

Abdurrahman BAHADIR

Uyuşuk bir şekilde yataktan kalkıyorum. Suyu yüzüme çarptıkça rahatlayıp kendime geliyorum. Sürünerek mutfağa gidiyorum.  Kahvaltı yapmaya çalışıyorum. Bu sabah lokmalar boğazımda düğümleniyor.
Durağa doğru giderken neden böyle olduğumu düşünüyorum. Her gün teröre kurban veriyoruz. Gencecik insanlarımız yaşamlarının baharında toprağa düşüyorlar. Mutluluklarıyla, sevinçleriyle, hayalleriyle, umutlarıyla birer candılar. İnsandılar… Bekardılar, nişanlıydılar, evliydiler… Kimileri babaydı. Kimileri hazırlığındaydı.  Ve onlar için çok şeyler yarım kaldı.
Kelimeler anlamını yitiriyor. Öfke ruhumuzu sarıyor. İşyerinde bile terörü konuşuyoruz. Daha dün Şenol abi “hiç bir şey yapmadığımızı” söylemişti. Ben de “sadece konuşuyoruz “ diye ilave etmiştim. Gerçekten öyle miydi,  sadece konuşuyor muyduk?
Durağa ne zaman geldim? Servise ne zaman bindim, hatırlamıyorum.  İçimi daraltan sıkıntıyla oturdum.  Herkeste bir telaş, bir koşuşturmaca. Trafik yoğun. İnsanlar birbirlerinin yüzüne anlamsız, duygusuz bakıyor.  Hayat hepimizi robotlaştırmış.

Tepkisiz bir toplum olduk çıktık. Bilgisayarda, sanal ortamda birşeyler paylaşıyoruz. Duygu derinliğini yeterli oranda yansıtmayan sanal çıkışlarla kendimizi avutuyoruz.  Bu sanal avuntular da olmasa kendimizi ne ile kandıracağız?.   Siyasiler ise bir alem. Birbirlerini taşlayıp sorumluluk savıyorlar… Onlara bakınca  “Urfa yine eski hamam, eski tas.” demekten kendimi alamıyorum.
 Malum, sabırlı bir millet olduğumuz söylenir. Ahlarla, vahlarla, bağırmalarla, gözyaşlarıyla günü kurtarıp hayatımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Ateş ise her zaman olduğu gibi düştüğü yeri yakıyor. Giden can gittiği ile kalıyor.

Derinden kanayan bu yarayı, bu acıyı, bu utancı nasıl saklayacağız? Kimse demiyor ki, her gün verilen şehitlerden, gidenlerden ve daha fazlasından BİZ SORUMLUYUZ!!! SEN, BEN , O, HEPİMİZ!!! Ne yapabiliriz? Ne yapmalıyız? Bu soruları kendimize sorup karşılık aramalıyız. Ülkemizin kaderini bizler belirlemeliyiz. Eğer bunları yapamazsak, sadece konuşmaya devam edersek yarınların bizim için daha büyük tehlikeler taşıdığı bilinmez bir sır değildir.