ALİ SARITAŞ

ERKAN OCAKLI’YI ARAMIZDAN AYRILIŞININ ÜÇÜNCÜ YILDÖNÜMÜNDE SEVGİYLE, SAYGIYLA, ÖZLEMLE ANDIK.

Köyümüzün en büyük değerlerinden, Karadeniz müziğinin kilometre taşlarından Erkan OCAKLI ölümünün 3. yılında, Tempo TV de Ali SARITAŞ’ın hazırlayıp Abdurrahman YAZICI’nın sunumuyla gerçekleştirilen bir programla anıldı.

Anma programına Trabzon Federasyon Birliği’nden Sayın Enver YILMAZ ve Mustafa DEMİR, Yazlık Köyü Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği eski ve yeni başkanları Sayın Alaettin ŞAHİNLER ve Sayın Muhittin YILDIRIM, Karadeniz Kültür ve Sanat Derneği Eyüp Şube Başkanı Sayın Muammer ÖZCAN ve köylülerimiz katılmışlardır.
***
Erkan OCAKLI ait olduğu kuşağın bütün gençleri gibi özellikliydi, yetenekliydi. Irgatlıklarda bağlama çalarak yola çıkmıştı.. Köyümüz gençlerinin 60 lı yılların sonlarında sahneye koyduğu “Habamam Sınıfı”nın unutulmaz Kalem Şakir’i, mütevazi bir kişilik, halktan bir kimlikti. Yüksek öğrenim için İstanbul’a gittiğinde çok sevdiği Livera’yı da yanında götürmüştü. Ve ölünceye kadar o büyük aşkından, Livera’sından hiç ayrılmadı.

Mezarı başında da bir anma töreni vardı. İçimizdeki hüzün, sadece O’nun yokluğuyla büyümedi; kültürümüze büyük emeklerle katkı koymuş, ürettikleriyle bizleri onurlandırmış bir sanatçımızı sahiplenmedeki yetersizliğimizle, duyarsızlığımızla zirve yaptı.

Dostoyevski’nin çok anlamlı bir sözü vardır: “Başkaları için kendinizi unutun, o zaman sizi de hatırlayacaklardır.”

HABER: Ali SARITAŞ