YAZARIMIZ MEHMET BULUT

BU ZİYARETLER FAYDALI

Mehmet BULUT tarafından yazıldı

Mehmet BULUT

Geçen hafta çarşıda birtakım işlerim için sağa sola koştururken telefonum çaldı, açtım. Karşıdaki,” Ben Davut Beyaz, Yazlık Köyü Dernek Başkanı”,  dedi ve ekledi. ” Mehmet Hoca’yla mı görüşüyorum ?”

-"Evet, dedim. Buyurun Davut Bey.

Ve Davut Bey, hal hatır soran nezaket cümlelerinden sonra, Dernek Yönetimindeki arkadaşlarıyla Kocaeli ’ye bizleri ziyarete gelme arzusundan bahsederek, ne zaman gelebiliriz?  diye sordu. Çiçeği burnunda dernek Başkanının, İzmir, Eskişehir ve Ankara’ya ziyaretlerde bulunduğunu biliyorduk. Bu kez de Kocaeli ‘ye gelme arzusu ve nazikçe bu ziyaretin zamanlaması hakkında bizimle istişarede bulunması beni ziyadesiyle mutlu etmişti. Kendisine, bu duygularımı ifade ettikten sonra, ziyaretin amacına hizmet etmesi ve dernek için daha hayırlı sonuçlara vesile olması için bir ön hazırlık yapılmasının ve öyle gelinmesinin daha yararlı olacağını belirttim ve birkaç arkadaşla görüşüp kendisine döneceğimi söyledim.

Kocaeli ’de köylümüz olarak sürekli görüştüğüm rahmetli Emin Dayı’nın oğlu Hacı İsmet Şahinlerle durumu değerlendirerek Kocaeli ‘de ikamet eden köylülerimizden kimleri bir araya getirebileceğimizi araştırdık. Her yerde olduğu gibi Kocaeli ‘de de birçok köylümüz olmakla birlikte organize olmayışları yüzünden böylesi bir toplantı için hemen harekete geçecek pek de kimsenin olmadığını üzülerek tespit ettik.

Dernek Yönetimindeki arkadaşları 23.03.2013 Cumartesi günü İzmit’te Hacı İsmet’in işyeri ofisinde misafir etmeyi kararlaştırdık ve kendilerini İzmit’e davet ettik. Doğma büyüme İzmitli ama aslen liveralı olan Salih ve Yüksel bahadır kardeşler de bize katıldı.
İstanbul’dan arkadaşlar öğlen üzeri geldiler. Saat 12.00 den akşam 17.30’ a kadar birlikte olduk.

Bizim açımızdan çok zevkli, neşeli, faydalı ve gelecek için umut verici bir toplantı oldu.

Yeni Dernek Başkanımızı çok pozitif, iyi niyetli ve de cevval bulduğumuzu belirtmeliyim. Derneğimizin, Davut BEYAZ yönetiminde yeni bir BEYAZ SAYFA açtığını ve ileriye doğru YOL katetmeye başladığını gördük ve mutlu olduk. Bu ziyaretten önce kendisi bizim için bir  “dernek başkanı” idi. Ziyaretten sonra “ DERNEK BAŞKANIMIZ(!) ” oldu diyebilirim.

Yazlık Köyü Derneği Yönetimi ve Bir Grup Üye KOCAELİ ZİYARETİNDE.. Yer: Hacı İsmet Şahinler’ in Ofisi.

Soldan sağa: Faruk Sarıtaş, Başkan Davut Beyaz, Cemil Kunkoğlu, Turan Akyüz, İlhan Şahinler, Mehmet Bulut (Emekli öğrt.), Ali Sarıtaş, Yüksel Bahadır, Adnan Sarıtaş, Hacı İsmet (Salih) Şahinler,

Davut Beyaz, yönetimdeki arkadaşlarıyla uyumlu, güleryüzlü, samimi, esprili ve çalışkan bir başkan profili çiziyor. Seçildikten sonra kısa zamanda derneğin kötü gidişini durdurup toparlanma sürecini başlatmış olarak ileride daha da başarılı işler yapabileceğine bizleri inandırdı.

İstanbul’da dernek için bir yer satın alındı. Yönetimdeki arkadaşlar öncelikle ellerini taşın altına sokarak peşinatı aralarında toplayıp ödemişler. Taksit ödemeleri için haliyle üye olsun olmasın, Yazlık Köylü olan herkesten yardım bekliyorlar. Çok güzel amaçları var. Öncelikle eğitim gören çocuklarımızdan maddi sıkıntı içinde olanlara burs temin etmek ve buna benzer başka projeler hayata geçirilecek. Ama öncelikle bu yer borcundan kurtulmaya çalışıyorlar.

Ben de kendi adıma, tüm Yazlık Köylü kardeşlerimi derneğe yardımcı olmaya davet ediyorum.

İstanbul’da hepimizin artık bir yeri var. Başı darda olan ya da olmayan herkes için bir irtibat noktası olacak bu yer. Bir hamle ile bu borcu ödeyip yerin gerçek sahibi olalım ve sosyal projeleri hayata geçirelim. Ha gayret dostlar. Gün dayanışma günüdür. Negatif düşüncelere prim vermeyelim ve baltalarımızı gömelim lütfen.

26.03.2013
Mehmet Bulut (Emekli Öğretmen)