KÖY MUHTARIMIZ

TURGUT YILMAZ ÖZGEÇMİŞ

1934 Maçka Yazlık Köy doğumlu. İlkokulu Maçka’da okudu. 1949 yılında Trabzon Sanat Okulunu 1. sınıftan sonra terk ederek köye döndü. Daha sonra babasına tekrar okumak istediğini söyledi fakat  babası kabul etmedi. Köyde babası ona bakkal dükkanı ve kahve açtı. Kahve ve bakkal dükkanını işletemeyerek kapatmak zorunda kaldı. İstanbul’a gitti. 4 lira yevmiye ile kalorifer tesisatçısının yanında çalıştı. 1956 da askere gitti. Askerden sonra köye döndü. 1958 de evlendi. 1959 da karayollarına girdi. 1965’e kadar karayollarında çalıştı. Bu 6 sene içerisinde  3 çocuğu dünyaya geldi. Sonrasında 3 ortak betfort kamyon alarak 40 sene süren kamyonculuk hayatı başladı. Çocuklarını Ankara’da okuttuktan ve emekli olduktan sonra köye dönmeye karar verdi. Köyde yaşantısını sürdürürken muhtarlık seçimlerine aday oldu. Şu an da Yazlık Köyü muhtarı.

Gizem EMİRZEOĞLU KÖY MUHTARIMIZLA RÖPORTAJ
Okunma Sayısı: 0

5 Nisan 2009 Pazar. Köy Muhtarımızla yapılan röportaj. Röportaj için tıklayınız.

18 Ekim 2008 Cumartesi. Köy Muhtarımızla yapılan röportaj. Röportaj için tıklayınız.

Röportaj: Gizem EMİRZEOĞLU & Süleyman ŞAHİNLER
2 Mayıs 2009 00:00