YAZARIMIZ NAZIM ESMER

OCAK AYI GERİDE KALIRKEN

2011 yılının ilk ayı “yaşanmışlar” hanesine düşerken yüreğimizi dağladı. 9 Ocak Pazar sabahı acı bir habere uyandık. İnanmamak için direndik. Olmadı. Gerçeğin sıkı duruşu bizi dağıttı. Duygularımızın ağırlığı altında ezildik. Geri dönüp bakmadı bize hayat. Oralı bile olmadı. İlgilenmedi. Böylesi durumlara alışkındı, aldırmadı.
Hayat bunu herkese yapar. Takılı kalırsa, kaybedeceğini bilir. Yürüyüşünü sürdürür. Beklemez. Zamanı ilaç olarak sunar ve yoluna devam eder.
Sitemizi Ocak ayının ilk haftasında açtık. 01.Ocak.2011 tarihli “Merhaba!” başlıklı yazımızda yeni görev anlayışımızı açıklamıştık. (Yazıyı Site Yönetimi bölümünde “Duyurular” başlığı altında okuyabilirsiniz.) Eksiklerimize karşın, beklemenin sabırsızlığını giderme adına, bir aceleciliğin kolunda yola çıktık. Düşündüğümüz yeniliklerin bir kısmını uygulamaya koyduk. Olumlu eleştirilerle karşılandık. İlgi gösteren, değer veren herkese teşekkürler.
Yazarlarımız, hiç ara vermemişiz duygusunu bize yaşatarak, işledikleri konularla düşünce dünyamıza katkılarını sürdürüyorlar. Henüz “genç yazar” kimliğinde bir “Livera Sevdalısı” yolunu sitemize düşürüp soframıza oturmadı. Umudumuzu koruyoruz. “Bir gün çıkagelirler” düşüncesi yüreğimizde, yola bakan pencerede…
Sitemizde “Haftanın Fotoğrafı” ve “Haftanın Sözü” bölümleri Nazım ESMER’in kontrolünde, ama tekelinde değildir. Paylaşmaya değer bulduğunuz “fotoğraflarla”, az duyulmuş, pek gün yüzüne çıkmamış “özlü sözlerle” kapımızı çalarsanız çok seviniriz.
“Bize Her Yer Trabzon” bölümü, (uzun anlatımlara gerek duymadan) düşüncelerinizi, anılarınızı bekliyor. Biz bir aileyiz. Çekinilecek bir durum yok. Küçük bir adım attınız mı, ayaklarınızın sizi taşıdığını görürsünüz.
Son söz hemşerimiz Bedri Rahmi EYÜBOĞLU’nun olsun:
Erimek belirsizce her şeyde
Karışmak sulara, yıldızlara
Sinmek kokusuna mor menevşenin
Yanmak damar damar, nefes nefes
Yaşamak tükene tükene
Herkese en içten duygularla selamlar, sevgiler, saygılar….