RAFET SARITAŞ

Rafet SARITAŞ

YAZLIK KÖYÜ DERNEĞİ VE ÜYELERİN ESERİ.

Seçimden önce aldığımız kararlar liste halinde seçmenlere sunulmuş, büyük beğeni toplamıştı.Yazlık Köyü Derneği tarihinde ilk kez seçime gitmiş olup,demokratik bir seçimden sonra taraflar birbirlerini tebrik etmiş ve salonda birlik havası esmişti.

O günden bugüne ne değişti?

Yeni yönetim olarak kararlaştırdığımız tarihte ilk toplantımızı yaptık. Derneğimizin bulunduğu maddi sıkıntıları aşmak için yönetim kurulu üyeleri olarak,herkesin gücü oranında ödeyebileceği meblalar belirledik.

Bu doğrultuda attığımız ilk adım dernek merkezini daha geniş bir yere taşımak oldu.Kapanan Galyan Derneğini onsekizbin TL'ye satın aldık.Nişan, düğün ve her türlü sosyal faliyet yapılabilecek modernizasyona sahip köylülerimize yakışacak güzellikte dayadık döşedik.

Derneğimizin açık tutulması amacıyla kafe işletmesini verdik. İlk günlerde iki üç masa dolusu üyemiz iştirak ediyordu. Her ne hikmetse gelenlerde gelmez oldu. Şimdilerde kapısına kilit vuruldu. İçinde in çin top oynuyor. Her taraf örümcek ağlarıyla dolu.

Onsekizbin TL harcanarak köyümüze kazandırılan bu tesislerin kapanmasını içime sindiremiyorum . Kapılarını çaldığımız üyelerimizin ödememekte ısrarcı olması üzüntü verici. Ayakta kalmak için tek şansımız yönetimden vaat edilen toplayacağımız paraların gelmesi, yönetim kurulu üyelerini aidat için aradığımızda telefonlarını açmamaları, onlara ulaşamamak toplandılarda saf çoğunluğun sağlanamamasına yol açmakta. Vaat eddiği parayı vermeyip, toplantılara iştirak etmeyen, siteye birlik beraberlik mesajları atan bir kardeşimiz var.

Dernek faliyetlerini yürüten sayın başkan Muhittin YILDIRIM, Nedim YILDIRIM ve ben kaldım. Ödemeler belimizi büküyor. Tüm derneklerde olduğu gibi, üye aidatlarıyla ayakta duramıyorsak burada durmanın bir anlamı kalmamıştır.

Sayın başkanımıza ; köyde haksız yere yapılan saldırılardan dolayı çok üzüldüğünü, çalışma azminin kırıldığını iletmek isterim. sayın Ahmet ŞAHİNLER'in yazısını okuyan ve bu yazıyı eleştirenler olurmu dıye ziyaretçi defterine bir süre yazı yazmadım. Gördüm ki bu gerçekleri köylülerimiz görmemezlikten geliyor. Sayın Ahmet ŞAHİNLER'in yazdığı gibi bize dernek lazım deyil, hele hele amacı olmayan bir dernekte benim de görev almamı sizler de doğru bulmayacaksınızdır.

Sayın Ahmet ŞAHİNLER'in ziyaretçi defterinde ki yazısını aynen kopyalıyorum.

Ağustos ayında köye izne geldim, ramazan ayına tesatüf etti. Köyde okulun onünde köy derneğinin iftar vereceğini duydum ve sevindim.Aynı gün Gümüşhane'de bir dostumun iftar daveti vardı.İptal ettirdim. Köydeki iftara katılmak için ,çok da isabet oldu güzel bir ortamda çok hoş bir iftar oldu. Başta dernek başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Ardından bir haber geldi.Kemal'in kahvesinde dernek toplantısı için toplandık.Dernek başkanı konuşmsında bazı fikirlerini ve projelerini bizimle paylaştı.''Çok güzel projeler destekliyorum.''Ardından söz alan köylülerimiz acımasız eleştirilerde bulundular.Yemek için teşekkür dahi etmediler.Köyümüze ilk defa gelen ve yeni seçilen bir başkana bu eleştirileri hiç uygun görmedim.Okulu köye kazandıralım dedi. Ne güzel ,''sen ne karışıyorsun'' dediler. ''Okul kapanırken neredeydiniz? Neden kapanmasıne engel olmadınız? Çoçuklarınızı maçkaya okula gönderdiniz.Ondan sonra sen muhtarın işine ne karışıyorsun?'' diye başkana sataşıyorsunuz.Çok üzüldüm.Bize dernek filan lazım değil ! Başkanın yerinde olsam derneği en kısa zamanda lağvederim. Başkan önde muhtar arkasında dernek başkanı:''Bir kaç kişi ile kazaya gidip sesimizi duyuramam.'' dedi. Fena mı dedi? Kendinizi başkanın yerine koyarak kararı siz verin...

Köy sitesine kamuoyunun dikkatini çekmek amaçlı kısa bir yazı yazdım. Konu ile açıklama yapılmasını bekledim . Hani belki bireyler sahiplenmeye başlar diye ... Fakat hiçbir şey değişmediği âşikardır. Bu suskunluk Yazlık Köyü Derneğine zarar vermekten başka hiçbir yarar sağlamayacaktır. Yönetim kurulunu acilen toplayıp kongre kararı almayı uygun gördük. Konkre tarihi 22 .01 2012, yederli coğunluk sağlanamaması halinde 29 01 2012 tarihinde yapılması karara bağlanmıştır.

Amacım kimseyi incitmek değildir. Her ne kadar sürc-ü lisan ettiysem affola. Köy halkına sevgi ve selamlarımı yolluyorum. SAYGILARIMLA...